Natte cupping

Natte Cupping (Hijama) is een methode waarbij een cup wordt geplaatst op diverse punten op het lichaam en de reflexzones. Een negatieve druk wordt gecreëerd en er ontstaan kleine bloeduitstortingen en kleine ophopingen, wat samen leidt tot het triggeren van het immuunsysteem. Hierdoor worden meridianen ontdaan van stagnaties, wordt lokaal een sterke doorbloeding bereikt en biedt het daarmee ook een flink aantal gezondheidsvoordelen. De cups worden vervolgens verwijderd en er worden heel kleine oppervlakkige krasjes of prikjes gemaakt. De cups worden weer bevestigd en de negatieve druk wordt weer gecreëerd. Deze negatieve druk zorgt ervoor dat alle dode bloedcellen, gevuld met toxische stoffen, uit het lichaam worden gezogen. Zo worden de klachten opgeheven en wordt je teruggebracht in een natuurlijke gezondheid.


Droge cupping

Droge Cupping is een intensieve behandeling met een enorme dieptewerking. Niet alleen de spieren worden meegenomen, maar ook het bindweefsel. Dit zorgt ervoor dat de doorbloeding in het lichaam gestimuleerd wordt. Bij droge cupping maken wij gebruik van gefixeerde cupping in tegenstelling tot nat-cuppen. Hierbij worden de cups op specifieke drukpunten en meridianen van het lichaam geplaatst. De huid wordt lichtjes opgezogen in de cup, wat de doorbloeding stimuleert. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat er stilstaande energie vrijkomt en de patiënt energie krijgt. De gebruikte technieken creëren verschillende ‘pressure’ levels voor de patiënt, afhankelijk van hun kracht, gezondheid, ziekte, energie level en leeftijd.


Massage (vuur) cupping

Cupping massage is een methode waar je door middel van een cup, met een lichte vacuüm heen en weer over de huid beweegt waar de pijnklachten zich bevinden. De huid en weefsel worden door de negatieve druk omhoog gezogen, waarnaar je de cup over de gebieden van de huid kan bewegen waar zich pijnlijke spieren bevinden. Soms kan er ook vuur cupping toegepast worden. 

Vuurcupping  is een behandelmethode die vaak wordt toegepast tijdens een behandelen van pijnlijke en stijve spieren en knopen.  Er zijn verschillende technieken van vuur cuppen waardoor je het op verschillende manieren kan inzetten. Zo werkt cuppen op een vaste plek goed bij vast zittende spieren en walking cuppen of lopen cuppen bij de afvoer van vochtophopingen , het verstevigen van het bindweefsel en stimuleren van de doorbloeding. 


Voetreflextherapie

Wat is voetreflextherapie?
 

Voetreflextherapie ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het verbetert de doorbloeding, de lymfe en de energiedoorstroming. Hierdoor worden voedingsstoffen beter opgenomen en afvalstoffen sneller afgevoerd. Daarnaast heeft voetreflextherapie een sterk ontspannende werking. De behandeling heeft daarom een vitaliserend en opbouwend effect. 

Reflexzone-therapie brengt uw lichaam in balans.
- Verhelpt stress en spanning.
- Geeft goede doorbloeding.
- Deblokkeert nerveuze impulsen.
- Helpt het lichaam op natuurlijke wijze in balans te komen en te functioneren.
- Hierdoor kunnen klachten verminderen of verdwijnen. 
 

Welke klachten
 

Reflexologie geeft hele goede resultaten bij acute klachten zoals stijve nek, de hik, spit het "plotseling in de rug schieten", spierpijn, hoofdpijn, keelpijn, buikpijn, enz.
Bij klachten die al langere tijd bestaan en / of chronisch zijn duurt het soms iets langer voordat er resultaat te merken is.
Klachten waar reflexologie een positieve invloed op kan hebben zijn oa:
- Pijnklachten
- Vermoeidheid
- Hoge/lage bloeddruk
- Maag/darmklachten (galsteentjes/diaree/obstipatie/krampen)
- Blaasproblemen (incontinentie/niersteentjes)
- Spieren/gewrichten
- Diabetes type 2
- Menstruatiestoornis
- Zwangerschapsklachten
- Migraine, hoofdpijn
- Oor/bijholteproblemen
- Oedeem
- Huidproblemen zoals eczeem/psoriasis
En vele andere (soms vage) klachten. 
 

De werking
 

In onze voeten zijn alle organen als een reflexzone terug te vinden zoals: huid, spieren, botten zenuwen, organen. Door deze punten te bewerken/masseren geef je een signaal naar de hersenen, die weer een signaal geven naar het te behandelen orgaan. Zo werk je indirect op het lichaam.
Blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven of verminderd.
Door te veel stress raakt het lichaam uit balans en het evenwicht in het lichaam verstoord. Hierdoor ontstaan er vaak klachten op de meest zwakke plek in het lichaam waardoor men bv. rugpijn, hoofdpijn, maagpijn enz. krijgt. In onze westerse samenleving staan we ver van de natuur af, en is de mogelijkheid van het zelfgenezend vermogen van ons lichaam ons niet meer bekend. Toch passen we automatisch reflexologie toe als we ergens pijn hebben, door erover te wrijven of op te drukken. Een reflexzonetherapeut doet hetzelfde; beide voeten worden behandeld, door druk te geven op de pijnlijke plekken kunnen lichamelijke klachten verminderen en zelfs worden opgeheven. Het lichaam komt meer in balans en men zal zich prettiger en meer ontspannen voelen. Het kan naast reguliere geneeskunde worden gebruikt en die ondersteunen. 


Oorkaarstherapie

Deze therapie geniet in onze drukke Westerse maatschappij een steeds groeiende populariteit, waar het in de eerste plaats aangewend wordt als een vorm van pure relaxatie (antistress middel). 

Oorkaarsen worden daarnaast ook toegepast als (aanvullende) therapie voor allerlei oor- neus-, keel- en andere hoofdklachten. Indicatie´s voor behandeling met oorkaarsen. Oorkaarsen worden gerekend tot de klassieke reinigingstherapieën en worden met succes gebruikt bij de vele problemen van hoofd en hals. Het lymfesysteem en het metabolisme kunnen mede beïnvloed worden door deze intensieve, aangename en zachte toepassing van plaatselijke warmte. 

 

Oorkaarsen kunnen helpen bij: 
 

• Algemene oorhygiëne en gehoorstimulatie 

• Oorpijn en oordruk - Oorsuizen en oortintelingen 

• Inwendige oorontstekingen - Irritaties van oor en bijholten 

• Het losmaken van oorstoppen en oorsmeer 

• Keelpijn, beginnende verkoudheid & griep - Sinusitis. 

• Hoofdpijn en migraine 

• Overmatige prikkelbaarheid & nervositeit 

• Hyperactiviteit 

• Stresssymptomen 

  

LET OP: In een aantal gevallen mag de oorkaarstherapie niet worden toegepast (contra indicaties): 

• geperforeerd trommelvlies 

• geïmplanteerde gehoorbeentjes 

• ontsteking van het buitenoor en middenoor 

• eczeem en schimmelinfecties in het oor 

• epilepsie 


Hirudotherapie 

In de ons omringende landen worden speciaal gekweekte bloedzuigers al jaren succesvol ingezet voor medische doeleinden. Dit wordt ook wel Hirudotherapie genoemd.  


Hoe werkt het? 
 

Bloedzuigers zijn een soort ‘biologische apotheekjes’. Als de bloedzuigers op reflex- of pijnpunten worden gezet spuiten zij een combinatie van meer dan 80 tot 100 werkzame stoffen in het bloed die uniek zijn in soort en samenstelling. deze stoffen zijn van nature aanwezig in hun speeksel. 

Deze heilzame stoffen werken voor ons: Pijnstillend, bloedverdunnend, ontstekingsremmend, gewricht smerend, bloeddruk en hormoon-regulerend, lymfe reinigend en antibacterieel. 


Wat is het resultaat?


Afvalstoffen worden afgevoerd, het immuunsysteem wordt geactiveerd, de lymfatische en capillaire doorstroming verbetert, je krijgt meer energie. Pijnklachten nemen sterk af of verdwijnen. 

Door deze unieke combinatie van al deze verschillende stoffen treedt vaak verrassend snel verbetering van de klachten op en kan genezing optreden. 

 

Ziekten en aandoeningen die succesvol te behandelen zijn met bloedzuigers: 

 

• Alle acute en chronische gewrichtsklachten aan: knie, heup, enkel, elleboog, schouder, pols, vingers, nek, e.d. 
• Artrose, artritis, reuma, fibromyalgie, jicht 
• Lage rugpijn,  pijnlijk stuitje, acute of chronische hernia, Ischias, Herpes zoster (gordelroos) 
• Carpaal tunnelsyndroom, tennis- en golfarm, frozen shoulder, slijmbeursontstekingen 
• Kaak, kies en tand problemen. Abcessen, zenuwpijnen, wortelpuntontstekingen 
• Spataderen, trombose, aderontsteking, slechte doorbloeding, hoge bloeddruk, hartklachten, (langdurige) blauwe plekken, verstuikingen, open been 
• Menstruatiestoornissen, mastopathie, overgangsklachten 
• Diverse hormonale klachten bij mannen en vrouwen 
• Abcessen, steenpuisten, zweren en wonden   
• Middenoorontsteking, loopoor, tinnitus (oorsuizen), plots doof door stress 
• Migraine, chronische hoofdpijn, cluster hoofdpijn 
• Hielspoor en achillespeesletsel of pijn 
• Pijnlijke (operatie) littekens, oedeem na operaties, plastische chirurgie 
• Tijdens en na operaties om de doorbloeding te bevorderen en als pijnstilling 

 

Bloedzuigers reinigen en ontgiften. Ze stimuleren en activeren het immuunsysteem en zelfgenezend vermogen en voegen lichaamseigen stoffen toe, die stimulerend en genezend werken. Een bloedzuiger-behandeling duurt ongeveer één á anderhalf uur en geeft vaak al na 1 á 3 behandelingen al een eerste positief resultaat. 

 

Contra-indicaties:

Er zijn bepaalde situaties waarbij mensen niet met bloedzuigers behandeld morgen worden. 

• Bloedverdunnende medicatie. Meestal kan (in overleg met de Trombosedienst) de medicatie tijdelijk (1-2 dagen) verminderd of gestopt worden.  
• Corticosteroïden injecties in gewrichten of slijmbeursontstekingen. Behandeling kan ongeveer 6 weken na een injectie plaatsvinden. 
• Diabetes type 1 en 2. Als er sprake is van slecht genezende wondjes of doorbloedingsstoornissen. Open benen, trombose kan de bloedzuigertherapie juist een uitkomst zijn bij DM.  
• Zwangerschap 

Bloedzuigertherapie is meestal niet mogelijk bij:
Het gebruik van medicatie die het immuunsysteem sterk onderdrukken. Bloedzuigers activeren het immuunsysteem om zo tot genezing te komen en dat is in strijd met volgende medicatie/ziekten: 

• Gebruik van een dagdosering van meer dan 5 á 10 mg per dag van prednison, of een andere (hydro) corticosteroïden. 
• Gebruik van Methotrexaat, Azathioprine, Leflunomide 
• Injecties met Humira (TNF blokker) of Enbrel of het gebruik van Rituximab, Infliximab (TNF blokker) of soortgelijke medicatie. 
• Gebruik van Imuran, ciclosporine. 
• Gebruik van 5-ASA preparaten. Bijvoorbeeld: Mesalazine, Salofalk, Pentasa, Asacol, Mezavant en Sulfasalazine. 
• Tijdens chemotherapie. 
• Vrouwen die hormonen slikken i.v.m. met borstkanker zoals: Tamoxifen, Anastrozol (Arimidex®), Letrozol (Femara®), Exemestane (Aromasin®), Fulvestrant®, Zoladex®, Busereline (Suprefact®), Leucoproreline (Lucrin®) en Triptoreline (Decapeptyl®) en soortgelijke medicatie. Hierover eerst overleg met met uw behandelaar wat er mogelijk is. 
• Hemofilie. 
• Actieve flinke bloedingen van het maag-darm stelsel, actieve en grote maagzweren. 
• Allergie voor dierlijk eiwit. Dit is niet hetzelfde als koemelk allergie. Deze dierlijk eiwit allergie komt zeer zelden voor. 
• Zeer ernstige leveraandoeningen. 
• Anorexia of om een andere reden te mager zijn. 
• Ernstige bloedarmoede. HB lager dan 6. 

Realisatie: Nederland-Site